Виден активист арестуван в Хонконг преди протестите

Китай изпрати вчера нови военни части в Хонконг
30 авг 2019 07:22, Елка Василева
15
Виден активист арестуван в Хонконг преди протестите
Джошуа Уон. Снимка: архив, Reuters

Хонконгският активист за демокрация Джошуа Уон беше арестуван днес в навечерието на следващи два дни на планирани протести в управлявания от Китай град, който се бори с най-голямата политическа криза от предаването му на Пекин преди повече от две десетилетия, предаде Ройтерс.

Уон, който беше лицето на акциите за демокрация по време на протестите през 2014 г., парализирали части от града за 79 дни, беше освободен от затвора през юни, след излежаване на присъда от пет седмици за неуважение към съда.

"Внезапно го вкараха в частна кола на улицата", обяви в Тwitter политическата партия на Уон "Демосисто", която се застъпва за повече демокрация в Хонконг.

Още по темата

Безредиците в Хонконг ескалираха в средата на юни заради сега оттеглен законопроект за екстрадиция, който щеше да позволява изпращане на хора в континентален Китай, за да бъдат изправяни пред контролирани от комунистическата партия съдилища.

Впоследствие протестите преминаха към призиви за по-голяма демокрация по формулата "една държава - две системи", която гарантира свободи, неразрешени в континентален Китай, включително независима съдебна власт.

Китай изпрати вчера нови военни части в Хонконг, което беше наречено от китайските държавни медии рутинна ротация на гарнизона.

В редакционна статия във в. "Чайна дейли" вчера беше отправено предупреждение, че китайските войници не са в Хонконг само символично и няма да стоят със скръстени ръце, ако положението в града се влоши.

Полицията отказа разрешение за поход за демокрация утре, но организаторите обжалват този отказ. Протестът трябва да отбележи пет години откакто Пекин отмени всеобщото избирателно право в Хонконг в условията на първата рецесия в града от десетилетие, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ХонконгДжошуа Уон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До АнонименНито ги убиват,нито ги измъчват-просто работят безплатно известен брой години,не по специалността.
13
2
 
1
 
! Отговори
Мда преди 4 години
До АнонименАмбициите на Мечо Пух(Си Дзинпин) не са само негови,а на цялата държава,което е нещо много повече от интереса на отделния индивид или група!И освен това се осъществяват успешно,Китай върви напред два пъти по-бързо от САЩ.Впрочем,да не би в Америка да са развълнувани от съдбата на обикновения гражданин или повече ги влече защитата на интересите на мега-компаниите!?Айде без лицемерие!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мдаПрав си! Ще убиват, измъчват и затварят наред, само и само Мечо Пух да си постигне амбициите. Майната му на народа! Всички се прави в негово име, за негова сметка и на негов гръб. Всеки трябва, да е като всички, да слуша и да изпълнява!Това е Китай в момента.
11
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Целите на Китай са високи и няма да позволят на някакви пишлемета да ги спрат по пътя инспирирани отвън.Просто няма как да стане.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобни отвратителни малки хора ... огромна ви е радостта, ме милиони ше бъдат подложени на страдания, зщото ще им се унищожи начина на живот. За вас е едва ли не правилно ... а иначе ревете против османците ... тогава не беше правилно ... лицемерна сбирщина!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 Е е ли, да си избереш най-дебеловратия мъжкар за управляващ, защото бил народен човек, не е работа, нали?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 АнонименДоста рано така си злоупотребил с опиати !
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масквичани арестували Навални, в Хонгконг Джошуа Уот, разница нет!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще им се на западняците да си върнат Хонконг, ама няма да стане. Па като им гледам "активиста" ми се струва, че е по-скоро "пасивен" любител на мъжки, полови органи. В същност "протестърчетата" по цял свят са такива. Просто, чичо Сам си пада по такива и за това такива избира, а те пък лесно се манипулират.Толкова за протестърите. Колкото до тия именно в Хонконг, то те скоро ще опитат тоягата. Китай не е Украина или България. Там имат Управници, а не меки китки.
5
2
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Сега Хонг Конг е част от Китай и ще правят с него каквото намерят за добре.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя на снимката ли е видния активист?Е тогава Хонконг наистина са го закъсали!
3
4
 
9
 
! Отговори
fact преди 4 години
майданопреговорите със сащ продължават.
2
4
 
15
 
! Отговори
Поп Грую преди 4 години
Що не напишете, че спорният закон е бил за убиец, убил бременна жена в Тайланд?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се чете:Китайците прибрах американската марионетка на топло.